Drømmebakeriet er ikke lenger en drøm – nå er finansieringen på plass

 Drømmebakeriet er ikke lenger en drøm.._ScreenshotTrønder-Avisa Publisert 19.05.2015

Innovasjon Norge, Lierne kommune, Nord-Trøndelag fylkeskommune Grong Sparebank og Sparebank1 SMN sørger for at bakeriet blir en realitet.

«Etter at et samarbeid mellom Grong Sparebank, Sparebank 1 SMN og Innovasjon Norge kom på plass nylig, er finansieringen av Drømmebakeriet og bakeribygget i Lierne i orden» skriver Ivar Skjerve, assisterende direktør i Innovasjon Norge i Nord-Trøndelag, i en pressemelding tirsdag.

I tillegg til Innovasjon Norge, Grong Sparebank og Sparebank1 SMN har enkelte privatpersoner fra det tidligere Lierne-bakeriet kjøpt mindre aksjeposter.

Lierne og Bergen

Lierne kommune og Nord-Trøndelag fylkeskommune har også jobbet aktivt for å få Drømmebakeriet reelt.

Egenkapitalen i Drømmebakeriet har vært på plass en stund, med både Hermann Friele og Lierne-gründer John Helge Inderdal som investorer.

Bygger opp igjen: John Helge Inderdal var mannen bak Lierne Bakeri, som ble lagt ned i 2014. Nå starter han opp nytt bakeri i bygda. (Foto: Terje Næss)

Bygger opp igjen: John Helge Inderdal var mannen bak Lierne Bakeri, som ble lagt ned i 2014. Nå starter han opp nytt bakeri i bygda. Foto: Terje Næss

– Det er svært gledelig at vi har fått på plass et samarbeid om finansieringen mellom bankene og oss. Ikke minst er det som har skjedd nå, er gledelig for Lierne, sier direktør Ulrik Hammervold i Innovasjon Norge.

Innovasjon Norge låner Drømmebakeriet 21,5 millioner kroner til etableringen. De har også gått inn med etablerertilskudd.

Starter om få uker

– Spaden stikkes i jorda om et par uker, sa Inderdal til Trønder-Avisa forrige uke.

Det er Lierne Industribygg AS som skal stå for utbygginga og etter planen skal bakeriet være ferdig i løpet av høsten, og produksjonen skal starte opp umiddelbart.

– Jeg har vært vel optimistisk, og hadde håpet på at vi kom i gang med byggingen like etter påske. Ting har imidlertid tatt litt lengre tid enn det jeg håpet på. Men nå er det like før, sier Inderdal.