Drømmebakeriet i Lierne håper myk kakebolle skal fenge kundene

Presseklipp_kakebolle
En kakebolle formet som en burger med fyll kommer i butikkhyllene fra 22. februar.

Det nye bakeriet i Lierne, Drømmebakeriet, lanserer Whoopies i fire forskjellige smaker. Gründer og daglig leder John Helge Inderdal har stor tro på suksess.
– Dette er noe nytt i Norge. Jeg har kjempetro på produktet, og det er gøy å være først ut. Dette er et produkt fra min egen fantasi, men jeg oppdaget etterpå at det er et kjent begrep i USA. Jeg har bare funnet opp det på nytt, sier han til Adresseavisen.
Inderdal er også i ferd med å starte med røyeoppdrett i Lierne. Han jakter medinvestorer til verdens første industrielle oppdrettsanlegg for innlandsfisk

– Forventer flere avtaler
Det finnes nemlig en amerikansk kake kalt whoopie pies, og han tok derfor det amerikanske navnet. En whoopie pie er en myk, rund sjokoladekake med fyll i midten.
Trønder-Avisa skriver at Drømmebakeriet har fått i land en avtale med Norgesgruppen. Det betyr salg i Meny- og Spar-butikker over hele landet.
Inderdal forteller at de er i kontinuerlig forhandling med flere butikkjeder.
– Vi forventer at vi fortløpende får avtaler med flere kjeder og storhusholdning, som betyr at vi vil være godt representert i både dagligvarebutikker, kiosker og kafeer, sier han.

– Bygd for fremtiden
Han forteller om flinke produktutviklere, og at det vil bli flere produktnyheter i løpet av året.
– Vi gleder oss til å presentere sortimentet. Jeg lover at det kommer annet godt fra oss fremover, sier han.
Akkurat nå foregår det heftig aktivitet med innkjøring av fabrikken. Inderdal er ikke redd for at kapasiteten skal bli sprengt dersom hans spådommer blir sanne.
– Vi er bygd for fremtiden. Det er stor kapasitet, og vi skal kunne produsere så mye som vi selger. Men det tar jo alltid litt tid å bite seg fast i markedet, sier han.

Fabrikkutsalg på Heimdal
Inderdal solgte i 2011 Lierne Bakeri til selskapet Rieber & Søn for 132 millioner kroner. Året etter ble Rieber kjøpt av Orkla, og i mai 2014 kom nyheten om at bakeriet skulle legges ned. Det var da Inderdal tok grep og opp av asken kom altså Drømmebakeriet.
Det vil også bli etablert et fabrikkutsalg for Drømmebakeriet på Heimdal, hos Gautes fristelser på Revisenteret.
– Her kan vanlige forbrukere kjøpe våre produkter, sier Inderdal.
Gründeren har investert 80 millioner i det nye Drømmebakeriet. Med seg på laget har han utvalgte nøkkelpersoner fra Lierne-tiden, samt Herman Friele.
– Tror det blir bestselger
Styreleder og salgs- og markedsansvarlig Ivar Karlsen mener det er opp til forbrukerne å bestemme om Drømmebakeriet har livets rett.
– Så vidt vi vet, så er det ingen andre som tilbyr et lignende produkt i det norske markedet. Vi tror det blir en bestselger, men det er opp til forbrukeren, sier han.
Neste åpningsvindu for nye produkter i markedet blir i mai. Karlsen lover at det vil være flere nyheter som kommer i butikkene fra det nye bakeriet i Lierne.

Se artikkelen i Adressa her