Drøm går i oppfyllelse

Namdals Avisa Publisert 11.09.2014

SØRLI: Drømmebakeriet AS er nDrøm går i oppfyllelse_Screenshot_redigertå etablert som selskap, med en aksjekapital på 2,5 millioner kroner. Bak står herrene John Helge Inderdal, Tor Arne Moen, Arve Gåsbakk og Rune Mikal Moen. Alle har gått inn med penger, men de tre sistnevnte er ikke aktivt med i byggeprosessen før de er ferdige med sitt engasjement i Orkla kommende sommer.

Da skal også fabrikken stå ferdig – ifølge tidsskjemaet som John Helge Inderdal har satt opp.

Prosjekteres for fullt

– Ja, det er fullt kjør. Vi skal i løpet av et knapt år bygge opp et anlegg tilsvarende anlegget vi tidligere har brukt 10–20 år på å bygge opp, sier Inderdal.

Ivar Gerhard Karlsen er styreleder i Drømmebakeriet AS, mens John Helge Inderdal er oppført som daglig leder og administrerende direktør.

– Jeg har fått med meg et suksesslag der Ivar Gerhard Karlsen igjen går inn som min styreleder. Den gamle fabrikksjefen Atle Monsås er med, likeså Leif Arne Fardal som er Norges beste produktutvikler. Han er mannen bak alle suksessene på flate produkter og kaker fra Lierne bakeri, skryter Inderdal.

Tor Arne Moen er tiltenkt stillingen som driftssjef når han altså er løst fra kontrakten med Orkla neste sommer.

– Det vi har drømt om

– Dere navngir det nye selskapet som Drømmebakeriet. Hva er bakgrunnen for det?

– Navnet reflekterer at vi bygger det bakeriet vi har drømt om å bygge, intet mindre enn det. Nå er vi i gang med å prosjektere nytt bygg og anlegg. Det er store investeringer som står for døra. Hvor mye penger det er snakk om, er det for tidlig å si noe om på dette stadiet, men at vi snakker flere titalls millioner kroner er sikkert, mener Inderdal.

Dermed er han midt i en prosess der det er mange nøtter å knekke – en hel nøttepose for å være eksakt. Men målet, hvis alt går greit, er å være i gang alt til sommeren.

Har mye kompetanse

– Den gjengen som holder på med dette, har en helt utrolig kompetanse, sier Inderdal.

– Du har tidligere uttalt at det var uaktuelt å starte nytt bakeri. Hvorfor denne snuoperasjonen?

– 1. juli i år utløp min konkurranseklausul med Orkla, hvilket betyr at jeg står fritt til å ta opp konkurransen med dem. For det andre skal Orkla ut av Lierne, mens mennesker med kompetanse blir igjen i bygda. Orkla går også delvis ut av markedet – med de muligheter det gir. Sist, men ikke minst, jeg ønsker å skape min egen arbeidsplass. Jeg er for tida arbeidsledig, smiler grynderen.

– Hva skal Drømmebakeriet by på?

– Drømmeprodukter. Hva ellers, gliser han – og det er alt han tenker å si om den saken.

PÅ TOMTA: Her skal Tor Arne Moen (til venstre) og John Helge Inderdal bygge opp Drømmebakeriet som etter planen skal stå ferdig til sommeren. FOTO: BJØRN TORE NESS

PÅ TOMTA: Her skal Tor Arne Moen (til venstre) og John Helge Inderdal bygge opp Drømmebakeriet som etter planen skal stå ferdig til sommeren. FOTO: BJØRN TORE NESS